Náhodný generátor čísel

Jak využít jednoduchý náhodný generátor čísel ve výuce? To Vám poradím v tomto článku.

Náhodný generátor znají především informatici. Jedná se o náhodné určení (obvykle čísla), které zadáme z rozpětí (např. 0 – 100).

Můj generátor čísel je nastaven tak, že stačí pouze zadat horní hranici (např. 25) a generátor náhodně zobrazí čísla od 1 do 25. Číslo se dá libovolně přenastavit.

K čemu mi to je?

Náhodné číslo potřebuji například v matematice, pokud rychle vymýšlím příklady. Lze to například použít i ve třídě, pokud procvičujete číslovky v cizím jazyce.

Obecně je to dobré pro výběr žáků například při vyvolávání (a to i v online hodinách). Děti mají obvykle přiřazená čísla v třídním seznamu. Podle náhodného čísla vyberete žáka, se kterým chcete pracovat. tati strategie pln účel, pokud nechcete vyvolávat stále ty samé žáky.

Výhody aplikace oproti papírkám a kostičkám jsou jasné. Mobilní telefon máte neustále u sebe a nemusíte myslet na to, zda máte číslíčka u sebe. Rozdílný počet žáků ve třídách zadáte na jedno kliknutí. Nemusíte nic ubírat nebo losovat vícekrát.

Online aplikace má výhodu, že můžete promítat čísla celé třídě na tabuli, pokud potřebujete. Děti uvidí, že si číslo opravdu nevymýšlíte.

Pokud máte zájem si aplikaci vyzkoušet, klikněte na odkaz níže. Vše je zdarma.

Jak nainstalovat aplikaci?

  • V telefonu přes prohlížeč stáhněte aplikaci.
  • Povolte instalaci aplikace z neoficiálního zdroje.
  • Instalujete
  • Konfigurováno pro Android 5.0 (Lollipop 2014)

Další příspěvky

Učím již pátým rokem na druhém stupni ZŠ v Praze matematiku a informatiku. Učení je mým koníčkem. Tento blog jsem založila proto, abych se podělila se začínajícími učiteli o své (ne)zkušenosti.

Hledat na blogu

Didaktické materiály

Hra s  Ozoboty: Děti dostanou mapu města, losují kartičky odkud kam má Ozobot dojet. Cestu poté naprogramují.

Výzdoba třídy: Převody jednotek délky, hmotnosti, objemu, plochy a času.

Zápisník učitele 2024 © - inspirace pro začínající učitele | using