TOP 5 pomůcek pro učitele

V jednom z prvních příspěvků jsem popisovala, co potřebuje začínající učitel. Za začínajícího učitele se již nepovažuji. Co potřebuje učitel „fajnšmekr“? Vybrala jsem pro vás 5 nejlepších vychytávek.

Píši učitel „fajnšmekr“, protože se základním balíčkem (zde) si mnoho učitelů vystačí po celý život. Rozhodně to není nic špatného. Já se se základním balíčkem nespokojím. Co používám?

Organizér

Organizér větší než A4 jsem sehnala na Aliexpressu (tehdy za $12). Dneska už je jeho cena trochu vyšší. Nicméně opravdu za ty peníze stojí! Do organizéru se vejdou tužky, fixy na tabuli, kalkulačka, pomůcky, testy, mobil, tablet a učebnice na hodinu. Nic Vám nikde nepadá! Žádný penál nevykluzuje z hromádky. Prostě skvělá pomůcka, bez které si nedovedu představit svou učitelskou profesi.

Kde ho koupit? Jak jsem již psala. Já ho mám z www.aliexpress.com, jistě se dá sehnat i jinde. Hledala bych něco ve smyslu „A4 documet organizer“, „documet zipper organizer“ nebo „Document Cabinet Organizer A4 File Folder“. Někdy jsem to viděla pojmenované i jako penál.

Šanon

Osobně preferuji značku Herlitz, protože má opravdu kvalitní šanony. Nikdy nic nečouhá, hrany jsou hladké. Použitý kov nevypadá, že se rozpadne příští rok. Obal je ještě navíc laminovaný. Takže i po letech opravdu snese každodenní používání i když je zcela naplněn.

Obecně bych ale volila dražší šanony (cca 100 Kč), které mají kvalitní desky a jsou i tlustší. Šanony na archivaci opravdu nejsou dělané na to, aby je někdo každý den otevíral a zavíral, šoupal s nimi celá léta. Laminované povrchy se vyplatí.

Do šanonu si dávám použité materiály, přípravy a podobně. Dokonce jsem našla i super kapsy, do kterých můžu strčit různé hry. Hry mám také v šanonu.

Psací potřeby

Do psacích potřeb nikdy neinvestuji mnoho peněz! Proč? odpověď je snazší než by se čekalo. Protože přijde někdo, kdo si pomůcku půjčí a už jí nevrátí. Většinou je to proto, že ji někdo automaticky někam zastrčí.

Pěkná, levná gumovací pera jsem vždy objednávala z Aliexpressu. Stojí jen pár korun. Vždy si k nim objednejte i náplně, protože se rychle vypisují. Na druhou stranu píší úžasně!

Organizéry na stůl

Organizéry na stůl používám na učebnice nebo písemky. Nic se neválí po stole. Všechno stojí a stačí to jen vytáhnout. Nejen, že máte uklizeno, ale i zorganizováno.

Učitelská aplikace

Bez učitelské aplikace na organizaci výuky si ji nedovedu ani představit. Učitelský zápisník v online podobě mi nesmírně pomáhá každý den. Pokud nejste velký plánovač, slouží spíše k poznamenání, kde jste přestali nebo k ukládání známek a úkolů.

Osobně mám zkušenost s anglickou aplikací Chalk.com. Která má verzi online pro počítače, tak i aplikaci do mobilního telefonu. Základní verze vám jistě postačí. Je zdarma!

Další příspěvky

Učím již pátým rokem na druhém stupni ZŠ v Praze matematiku a informatiku. Učení je mým koníčkem. Tento blog jsem založila proto, abych se podělila se začínajícími učiteli o své (ne)zkušenosti.

Hledat na blogu

Didaktické materiály

Hra s  Ozoboty: Děti dostanou mapu města, losují kartičky odkud kam má Ozobot dojet. Cestu poté naprogramují.

Výzdoba třídy: Převody jednotek délky, hmotnosti, objemu, plochy a času.

Zápisník učitele 2024 © - inspirace pro začínající učitele | using